Önvédelmi oktatás gyerekeknek

Minden szülő szeretné gyermekét biztonságban tudni, szeretné, hogy gyermeke magabiztos legyen, és ha a helyzet úgy kívánja, meg tudja védeni magát. Mi legjobb tudásunk szerint azon dolgozunk, hogy ebben segíteni tudjunk.

Gyakori félreértés az önvédelemmel kapcsolatban, hogy az egy fizikai támadással kezdődik, és annak az elhárításával ér véget. Abból a harcművészeti iskolából, ahol pusztán csak technikákat tanítanak, éppen a lényeg hiányzik.

A hatékony önvédelem összetett, komplex ismereteket kíván, melyet a Tada Ima Aikido Dojo Harcművészeti Akadémián megtanítunk a gyermekeknek.

Meg kell tanulni a támadó fejével gondolkozni, a támadók mindig célpontot, prédát keresnek, a magabiztos fellépésű gyerekek nem lesznek célpontok.

Az önvédelem nem arról szól, hogy a támadót legyőzzük, hanem arról, hogyan hozzunk olyan döntéseket, amelyeknek köszönhetően bele sem keveredünk a nem kívánt helyzetbe, illetve ha mégis, hogyan kerülhetünk ki leggyorsabban a helyzetből, és hogyan tudunk a lehető leghamarabb biztonságba kerülni.

Komplexen kell tudni kezelni a helyzetet, nem a harc az egyetlen megoldás, sőt a cél az lenne, hogy ne is kerüljön sor rá!

Az önvédelemben elsődleges a megelőzés, kitérés, ha elkerülhetetlen, akkor önvédelmi technika alkalmazása, majd amire a legtöbben nem is gondolnának, az utóhatások kezelése. A teljes komplex rendszert kell megismerni, és ha kell használni.

Az edzéseinken a komplex rendszer minden egyes elemével foglalkozunk.

Egy hasonlattal élve, ha a szerelőládádban csak egyetlen szerszám a kalapács, minden problémát szögnek fogsz látni. Használd az egész szerszámosládát, amiben sok szerszám van. Tanuld meg, hogyan használd helyesen őket, ebben tudunk Mi segíteni.

Minden egyes megtanult technikának tanulmányozzuk a sokrétű alkalmazási lehetőségeit is.

Az edzéseken műhelymunka folyik, ahol a gyerekek is elmondhatják, hogy milyen támadásoktól tartanak, milyen helyzetekbe kerültek már, ezeket közösen kielemezzük, és gyakoroljuk a megoldási lehetőségeit. Ezzel a módszerrel szembe tudnak nézni félelmeikkel.

Kipróbáljuk ingyenes nyílt edzésen >>


Gyermekcsoportjaink tanulói írták:


„Az iskolában lefogtak a gyerekek, de egy technika segítségével ki tudtam szabadulni. Sokkal jobbak lettek a reflexeim, mióta aikidóra járok. A koncentrációm is sokat javult. Nekem még fegyelmet és több türelmet is tanít az aikido.” (Erik)

„3. osztályos koromban a barátnőmet, Zsófit védtem meg 3 fiúval szemben. Nagyon bátor voltam, nem ilyedtem meg és higgadt maradtam. Többet nem próbálták meg bántani a barátnőmet. Azt hiszem, tisztelnek a fiúk.” (Laura)

„Egy osztálytársam sarokba szorított és bántani akart. Ekkor eszembe jutott egy tanult technika, és leszereltem vele.” (István)

„Iskolában az osztályban rámtámadtak. A falhoz nyomtak és én megpróbáltam levinni a földre. Sikerrel jártam, ugyanis levittem a földre. Nagyon hasznosnak és tanulságosnak találom a sportot.” (Bence)

„Edzettebb vagyok, jobbak a reflexeim. Magabiztosabb vagyok.” (Máté)

„Az aikido önvédelmi technikát még ne kellett alkalmaznom, de a figyelem és a fegyelem tanulására is nagyon jó. És ha bármilyen támadás érne, nagy eséllyel meg tudnám védeni magam. Szeretek aikidozni.” (Maxim)


Dojonkban segítik egymást a tanulók, és megtanulják, hogy a tudásukkal, ha szükséges élni kell, de soha nem visszaélni!

Kipróbáljuk ingyenes nyílt edzésen >>

Tinédzser korban sem késő elkezdeni!

Az aikido nem versenysport, Mindenki a saját tempójában, saját képességeinek megfelelően tud fejlődni. Ezért sosem késő elkezdeni, és nem szükséges semmilyen előképzettség hozzá.
Lányokat is várjuk sok szeretettel! 


Gyertek el Ti is nyílt edzésünkre, ismerkedjetek meg dojonkkal, ahol a gyerekek gyakorolnak, nézzetek végig egy edzést, és tegyétek fel bátran esetleges kérdéseiteket! Ha gyermeked kedvet kap, várjuk szeretettel tagjaink közé!

Kipróbáljuk ingyenes nyílt edzésen >>

Edzések időpontja >>


További inforáció a gyerekeknek tartott aikido edzésekről:

Ha gyermeked még 10 év alatti (1-4. osztályos), akkor kérlek, kattints ide >>

Ha 10-14 év közötti (5-8. osztályos), akkor kérlek, kattints ide >>

Ha elmúlt már 14 éves, akkor pedig kérlek, kattints ide >>

Várjuk szeretettel gyermekedet is tagjaink közé!

 

Aikido japán önvédelmi harcművészeti oktatás Esztergom Szentgyörgymezőn