Ovis aikido – játékos mozgásfejlesztés 4 éves kortól

Az óvodás korban elsajátított fizikai készségek nagymértékben kihatnak az intellektusra, sőt az egész személyiségre. A csúszó-mászó, futkározó és labdázó kisgyerek ezekkel a mozgásformákkal nem csupán a testét ügyesíti, hanem elméjét is csiszolja, mely nagyban hozzájárulhat, hogy a későbbiekben ne alakuljanak ki az egyre gyakrabban előforduló tanulási zavarok.

A gyermek első éveiben a mozgási készségek tökéletesítése a legfontosabb feladat. Ennek érdekében a gyermeknek minél több, az egész testet igénybe vevő mozgásra van szüksége: futásra, kúszásra, mászásra, bukfencezésre, ugrásra, dolgok elkapására, gurítására.
A kicsik egyébként is ezeket az elfoglaltságokat szeretik leginkább. 🙂

Ovis aikido edzéseinken tudatosan ezekre a mozgásformákra koncentrálunk.

Pillants bele egy ovis edzésbe
az alábbi kisvideón!

Kipróbáljuk ingyenes nyílt edzésen >>

90 m2-es, biztonságos gyakorló szőnyeggel borított termünkben játékos mozgásfejlesztést kínálunk 4-6 éves óvodás gyermekeknek, ahol rengeteg ügyességi feladattal és játékkal fejlesztjük a legkisebbeket, és vezetjük rá őket a mozgás örömére.

Akadémiánkon tudatosan több korosztályban foglalkozunk a gyermekekkel, mert tudjuk, hogy a különböző életkorú gyermekeknek más-más készségek fejlesztésére van szüksége.

Az ovis aikido csoportban a gyermekek még nem gyakorolnak aikido technikákat, életkorukból adódóan a testük, ízületeik még nem alkalmasak rá, ebben a korban még nem önvédelmi technikákra van szükségük. De az itt fejleszthető készségekkel a későbbiekben hatalmas előnnyel indulnak az iskolás csoportban, ahol már önvédelmi technikákat is tanulnak, természetesen ott is csak életkoruknak megfelelőeket.

Az ovis aikido csoportban specifikusan olyan gyakorlatokat végeznek a gyerekek – és a fő hangsúly azon van, hogy játékos formában –, amely olyan készségeiket fejlesztik, amelyeket ebben a korosztályban kell elsajátítani.

Megtanulnak biztonságosan esni, aminek előnyét a mindennapi életben is használni tudják. Sok gördülő mozgást és egyensúly gyakorlatot végzünk, amik fejlesztik koncentrációs képességüket.

Különböző fogó, kidobós játékokkal fejlesztjük a térbeli orientációs készségüket, hogy megfelelően érzékelni tudják a térbeli távolságokat.

Fejlesztjük az alap testi erőt, rugalmasságot, minden mozdulatsort megismételünk jobbra és balra is, sok keresztmozgásos gyakorlatot végzünk. Mivel ezeknél egyszerre mozdul az ellentétes oldali láb és kar, ezzel fejlesztjük a mozgáskoordinációt és harmonizáljuk a két agyféltekét, mely nélkülözhetetlen a hatékony tanuláshoz.

És nem utolsó sorban fő célunk, hogy megszeressék és élvezzék a mozgást. A gyerekek úgy érzik, hogy csak egy játékos foglalkozáson vettek részt, de közben minden egyes gyakorlatnak, feladatnak egyetlen célja van, a fejlesztésük, fejlődésük elősegítése!

Edzésről-edzésre ügyesednek, és ez önbizalommal ruházza fel Őket!

Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetünk a helyes értékek közvetítésére is. A harcművészeti hagyományokat tiszteletben tartva fokozatosan önfegyelemre, kölcsönös odafigyelésre, egymás elfogadására neveljük a gyermekeket.

A fenti célunkat nyilván akkor tudjuk elérni, ha mind a gyermekek, mind a szülők partnerek ebben. A foglalkozások csoportosak, a gyermeknek együtt kell működnie a csoporttal, el kell fogadnia és betartania a szabályokat.

Kipróbáljuk ingyenes nyílt edzésen >>

Az ovis aikido edzéseket dr. Havasi Tamás 5. danos vezető aikido oktatónk tartja, aki kellő fegyelmet és tiszteletet követelve, több mint 17 éves oktatói tapasztalattal várja a gyerekeket.

A foglalkozásokon résztvevő gyerekek később be tudnak kapcsolódni a felsőbb csoportokba. Több olyan gyakorlónk is van, aki az ovis csoportban kezdte, és a mai napig nagy örömmel gyakorol nálunk, most már akadémiánk felnőtt csoportjában.


Ruházat – felszerelés

Az ovis aikido edzésen megfelel bármilyen hosszú szárú szabadidő nadrág (cipzár, csat és különösen a térdnél felvasalt, felvvart minta nélkül), felülre pedig egy – időjárástól függően – hosszú vagy rövid ujjú póló. A tatamin (gyakorló szőnyegen) mezítláb gyakorlunk. (Ha a gyermek mégis zokniban szeretne maradni, akkor kérjük fehér színű váltó zokni használatát!)

Az edzéseken használt gyakorló eszközöket mi biztosítjuk.


Gyertek el Ti is, és próbáljátok ki az ovis aikido edzést egyik ingyenes nyílt edzésünkön!

Ingyenes nyílt edzések időpontja >>

Edzések időpontja >>

Helyszín:
AIKIDO TADA IMA DOJO ÖNVÉDELMI AKADÉMIA
Esztergom (Szentgyörgymező),
Dessewffy Arisztid u. 15.

Aikido japán önvédelmi harcművészeti oktatás Esztergom Szentgyörgymezőn